Citronkaka

 
 
Citronkaka
 
150 g smör   3 ägg   2 dl strösocker   1/2 krm salt
Rivet skal av 1/2 citron   3 dl vetemjöl   1 tsk bakpulver
 
Smörj och bröa en form, ca 1 1/2 liter. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker, salt och citronskal pösigt i några minuter. Rör ner matfettet och mjölet blandat med bakpulvret i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, på 175°C, i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
 
 
Glasyr
 
2 dl florsocker   saft av 1 citron   2 msk vatten
 
Blanda florsockret med citronsaften och vattnet. Lägg kakan på ett fat och häll glasyren på den.
 
 


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.