Pavlova med grädde och bär

 
 
Pavlova med grädde och bär
1 tårta, alt. ca 15 små bakelser
 
6 äggvitor   2 tsk vitvinsvinäger   4 dl strösocker  
2 tsk maizena majsstärkelse   2 tsk vaniljsocker
 
 
Fyllning
Du kan variera bär och frukt efter smak
 
4 dl vispgrädde   1 mango   2-3 passionsfrukter   100 g hallon
 
 
Obs! Receptet utgår från en tårta men önskar du göra små pavlovabakelser spritsar du istället ut valfri storlek på ett bakplåtspapper och håller koll när de är inne i ugnen då de små blir klar lite fortare. Sätt ugnen på 250°C. Rita upp en cirkel, ca 26 cm i diametern på ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till fast skum. Droppa ner vinägern under vispning. Blanda sockret med majsstärkelse och vaniljsocker. Rör ner det med äggvitorna (lite i taget och under vispning!). Fortsätt vispa till en fast och blank maräng. Klicka ut marängen på bakplåtspappret du ritade på (ca 26 cm i diametern). Sätt in plåten på andra falsen nerifrån och sänk samtidigt ugnsvärmen till 100°C. Grädda ca 1 timme och 20 minuter.Låt marängen svalna på galler. Dra av papperet (om det fastnar kan marängen sättas in i frysen ett tag, då lossnar det lättare). Vispa grädden och toppa tårtan med valfri frukt och bär, exempelvis mango, passionsfrukt och hallon. 
 
 











Kom ihåg mig?


Emma, 29 år. Sambo med min kärlek R och två underbara barn; Collin & Livia (pseudotvillingar). ♡ Här får ni följa mitt vardagsliv med allt vad det innebär. Glöm inte att bläddra bland kategorierna - där kan ni hitta allt ifrån vardagliga inlägg och förlossningsberättelser till inredning och goda recept.